our-services

Om Taberg

Vi är Taberg

Bakom Taberg står Gustav Kristensson och Marie-Louise Malmberg. Duon går sin egen väg och är inte rädda för att tänka i nya banor. Glasögonvarumärket är döpt efter berget och bruksorten Taberg, söder om Jönköping, där de också startade upp sin verksamhet. Det uråldriga berget och dess flora lär ha imponerat såpass mycket på Carl von Linné att han kallat det ”Smålands mirakel”. Länge bröts järnmalm här, men idag är det ett naturreservat och den lilla bruksorten sjuder av kreativ företagsamhet.

Vad är Taberg?

Taberg grundades 2016 med en vision om bättre glasögon för människan och miljön. Tillsammans har de mångårig erfarenhet från branschen, Gustav som designer och Marie-Louise som affärsutvecklare och försäljningschef. Som pionjärer inom tidlös design och hållbarhet väljer de bort snabba trender och överproduktion. Istället jobbar de med glasögon som håller över tid – både när det gäller kvalitet och formmässigt uttryck.

Hur är Taberg?

Materialvalen är genomtänkta, likaså deras samarbetspartners, och alla besluts som tas följer visionen Idag huserar Taberg i grannorten Norrahammar. Fortfarande i Tabergsådalen och fortfarande i fantastiska bruksmiljöer. Bruket Norrahammar är numera basen och tillsammans med de fantastiska kollegorna där, hittar duon kraft, energi och massor med inspiration.

 

Kundrecensioner