Taberg glasögon

Design som lever över tid  

Glasögon är en ganska komplex produkt. Det är bara att gå till sig själv; man vill oftast inte ha något allt för konstigt i ansiktet. Däremot ska formen vara snygg och framförallt tidlös. Och passa det specifika ansiktet.  Därför finns det inte en uppsjö av olika former att välja bland. Och när man vet det och förstår hållbar design, då kan också antalet nyheter minimeras. Formerna får leva över tid och lagret kan sälja slut, innan något nytt lanseras. I vår värld är det den enklaste matematiken. 

 

Färg är en del av designen  

Form är en del av produkten. Färgsättning är den andra och båda ingår i designprocessen. Tillsammans bildar de slutresultatet. Vår färgskala är dov med en och annan djärv accent, helt enkelt för att vi tycker att det är snyggast så.  Våra glasögon i ekologisk acetat har alltid en och samma färg på front och skalmar. Metall däremot, har oftast en färg på fronten som matchas med en annan färg på skalmarna. Ibland adderas en diskret dekor på skalmen. Oavsett, så är valen alltid tidlösa för att kunna leva länge. Att välja färger som är svåra att bära bara för att öka nyhetsmängden, är för oss helt fel väg att gå. 

 

Vi säljer slut och fyller på 

Vi pratar ofta om att äta upp det vi har i kylskåpet innan vi köper nytt. Vi pratar om det för att vi vet att vi kan prata om det. Och vi har gjort det sedan starten hösten 2016. Vi har aldrig givit vika för branschnormen “nyhetshets”. Vi håller koll på vad vi har på hyllorna och fyller på med ny modell eller ny färg, när någon modell är på väg att ta slut. 

Att producera ett överskott, bara för att det är billigt, kan aldrig vara rätt. Oavsett om det gäller glasögon eller någon annan bransch. Våra exklusiva glasögon som vi tillverkar i Sverige, producerar vi enbart på beställning. Metallmodellerna från Kina kan vi inte bestämma kvantiteterna på. Det är rätt stora mängder som är minimivolymer. Men vi löser det med vår hållbara design. Modellerna fortsätter att sälja över lång tid och till slut, är dom slut!  Våra glasögon i ekologisk acetat tillverkas i så små kvantiteter i Tyskland att de oftast säljer slut på ett par månader. Då beställer vi igen. 

 

Platta paket och mjuka fodral

Alla våra glasögon packas i skyddande papperspåsar på fabrikerna, innan de skickas till vårt lager.  Från vårt lager packar vi i platta, måttanpassade paket helt utan fyllnadsmaterial.  Ett platt, mjukt och snyggt fodral i filt följer med. Platt för att det då tar minimal plats i innerficka och väska, är volymeffektivt att transportera från fabriken och tar lite plats att lagra hos våra kunder. Mjukt för att på bästa sätt skyddar mot repor och skav. Med våra exklusiva glasögon tillverkade i Sverige, följer ett fodral i mjukt svenskt skinn, handsytt i Småland.  Vår putsduk är tillverkad av ett Öko-TEX certifierat material, vilket innebär att det är fri från ämnen som kan skada hud och hälsa. 

 

Vi har tagit ut vår riktning 

Att jobba hållbart, på riktigt, var för oss att bestämma oss för en inställning. Den i sin tur, har satt och sätter riktningen i allt vi gör. Allt vi beslutar. Allt vi väljer. Allt vi lanserar. Alla vi jobbar med. Ytterst är det en inställning om att hela tiden lära, anpassa, utvecklas och bli bättre på att ta ansvarsfulla beslut. Och att våga vara transparenta. 

Mycket har vi gjort som är väldigt annorlunda i vår bransch. Men mycket har vi fortfarande kvar att jobba med. Man blir aldrig klar och det är okej. Det är att aldrig vika från inställningen som räknas. 

sv_SESvenska