Glasses

Vi älskar tidlös design. Klassiska glasögon som kan bäras under lång tid. Vår svenska
formgivning hämtar inspiration från världen runt omkring. Naturens okonstlade råhet
och årstidernas skiftningar inspirerar och ger rena linjer och en dov färgpalett som
aldrig går ur tiden.

Taberg exklusiva glasögonbåge Ylen titan svensk design tillverkade i sverige

Glasögon tillverkade i Sverige  

Bunn, Ylen, Håen och Dovan är alla namn på vackra sjöar i Småland. Med det är också namn på våra glasögon som är tillverkade för hand  en liten fabrik i Sverige, rätt så nära bruksorten Taberg. De exklusiva glasögonen tillverkas en och en av skickliga hantverkare, på beställning. Vi producerar bara det vi säljer och inget mer. Ingen överproduktion och inget slit och släng. För oss är det hållbart på riktigt. 

Taberg Glasögon växtbaserad acetat nedbrytbar hållbarhet

Glasögon i växtbaserad acetat

Vi använder bara ekologisk acetat, fri från skadliga ftalater. Den tillverkas av cellulosa acetat och mjukgörare av vegetabiliskt ursprung och är huvudsakligen sammansatt av material från förnybara källor. Det gör vår ekologiska acetat helt biobaserad och helt biologiskt nedbrytbart. Och det gör vår ekologiska acetat helt annorlunda mot vanlig acetat. Och framförallt, den totala motsatsen till plast. Bra för vår miljö och bra för dig!

Taberg Glasögon stilren design metall återvinningsbart material

Glasögon i metall och titan

Glasses i metall blir oftare valet om man vill att uttrycket ska vara lite diskret. De modellerna blir oftast tunnare för det är inte lika mycket materialEn kraftig, uttrycksfull modell skulle helt enkelt bli för tung. En nättare modell i metall klär vi därför gärna i lite färg och ibland någon diskret och tidlös dekor på skalmen. 

Om växtbaserad acetat

Vi använder bara växtbaserad acetat, fri från skadliga ftalater.
Acetaten heter M49 och kommer från det italienska företaget
Mazzucchelli 1849 som är världsledande inom tillverkning och
distribution av acetat. För dig som ställer krav på vad du bär i
ansiktet 
ur ett material -perspektiv och vill veta väldigt mycket
mer om vårt val av acetat, besök Mazzucchellis webb och gör
en djupdykning i M49 Bioplastic 

Taberg Glasögon växtbaserad acetat nedbrytbar hållbar design
Taberg exclusiva glasögon tillverkade i sverige hållbart

Exklusiva glasögon tillverkade i Sverige

Bunn, Ylen, Håen och Dovan är alla namn på vackra sjöar i Småland. Med det är också namn på våra exklusiva glasögon som är tillverkade för hand i Sverige. För oss är Småland ett projekt, en designhub, tänkt att kunna inkludera formgivare från andra branscher, nya material och oväntade kombinationer. Här ska idéer prövas, tankar utvecklas och framtidens utmaningar ringas in. 

Taberg care

TABERG Småland tillverkas i titan, för hand i Sverige. De är bland det tunnaste och lättaste man kan hitta på glasögonmarknaden. Snygga former i kombination med tidlösa färger ger en exklusiv produkt som vi hoppas att många kommer att vilja bära i många, många år. En produkt som glasögon, som man använder dagligen och de flesta av dygnets vakna timmar, blir efter en tid både lite slitna och smutsiga. För TABERG Småland är det inga problem. Eftersom material och komposition möjliggör ett långt liv. erbjuder vi därför TABERG Care, en typ av grundlig rengöring helt enkelt.  

 

Share your style with #tabergeyewear

en_USEnglish